Vigyázz, kész, család! – Szülők leszünk…

Tudtad, hogy a szülővé válás egy normatív krízis?

Hogy egy gyermek születésével minden életterületen olyan nagy változás áll be, hogy sok fiatal szülő érzi azt az első évben, hogy kihúzták a lába alól a talajt?

Nem?! Pedig munkáltatóként ez számodra nagyon fontos információ!

Megértheted, hogy az a hatékony és megbízható munkavállaló, aki évekig a legjobb embered volt, hogyan válik egyik hónapról a másikra egy ingerült és türelmetlen emberré, amikor gyermeke születik. 

2023. decemberében az országgyűlés elfogadta a fenntartható finanszírozás és az egységes vállalati felelősségvállalás ösztönzését szolgáló környezettudatos, társadalmi és szociális szempontokat is figyelembe vevő, vállalati társadalmi felelősségvállalás szabályairól és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényt.

A magyar ESG jogszabály alapgondolata, hogy a magyarországi vállalatok megfelelő információkat hozzanak nyilvánosságra a náluk felmerülő fenntarthatósági kockázatokról, illetve, hogy összhangba kerüljön a magyar vállalati szféra az EU-ban hatályban lévő fenntarthatósági keretrendszerekkel, szabványokkal és szabályozásokkal. Az elkövetkező 2-3 évben fokozatosan bővül a kötelezettek köre.

A társadalmi felelősségvállalás fogalmába beletartozik a munka-vállalói jóllét; hosszútávon és közvetve pedig a munkavállalók által nevelt következő generáció testi, lelki és mentális egészsége. Hogy 20 év múlva milyen társadalomban élünk, attól függ, hogy most hogyan bánunk a gyerekeinkkel. Sajnos ma még mindig nem általános tudás, hogy a kiegyensúlyozott, boldog és sikeres élethez a mentális egészség jelenti az alappillért – minden más ennek a függvénye. 

Ugyanezen társadalmi és egészségügyi összefüggésekről beszél Dr. Máté Gábor is ebben az angol nyelvű interjúban. Elmagyarázza, hogy az elfojtott érzelmek, hogyan okoznak a fizikai testben – nem csak autoimmun – betegségeket.  

Ugyan külföldi példa, de W. Flemming az Industrial Relations Journal-ban megjelent 2024. januári cikke szerint (Employee well-being outcomes from individual-level mental health interventions: cross-sectional evidence from the UK) hiába országszerte és általánosan ajánlott a munkavállalók megküzdését támogató és eszközeiket bővítő programok bevezetése – mint például a reziliencia tréning, mindfulness és mentális egészséget támogató App-ok – valahogy célt tévesztenek ezek a kezdeményezések. A munkahelyi körülmények nincsenek összhangban a mentális egészséget támogató programokkal…

Az ESG (Environmental, Social and Governance) szabályozás célja a vállalatok mindennapi tevékenységében rejlő nem pénzügyi kockázatok és lehetőségek nyomon követése. Az elmúlt években egyértelműen bebizonyosodott, hogy a kockázati tényezők is gyorsan változnak, de a lehetőségek is végtelenek. A korábbi adományozás és társadalmi munka már nem lesz elegendő! A programok és intézkedések hatásának ráadásul mérhető változásokat kell eredményezniük. Tehát nem elégséges egy általánosan elérhető tréning – mint azt a fenti brit példa is jól illusztrálja. Az új szabályozás 2024-tól gyökeres változásokat hoz minden magyar cég számára is az ESG szabályozásban. 

Az ESG kérdésben a hazai munkáltatók nagy része nem olyan rég még csak a környezetvédelmet tekintette elvárásnak, és a többség nem foglalkozott a munkavállalói jólléttel. A munkavállalói jóllét-programok leggyakoribb témái az időmenedzsment, a stressz és a munka-magánélet egyensúly kérdései, valamint a csapatmunka fejlesztése. Itt az idő másképp gondolkozni!  Célzott, személyre szóló, hatékony programokra van szükség.

A munkavállalók mentális egészsége közvetlen hatással van a munkahelyi szakmai teljesítményükre.

Ezért hoztuk létre a 6 alkalmas szülői szerepre felkészítő képzésünket gyermeket váró párok részére. A tudatos felkészülés preventíven hat, és megkönnyíti ezt az érzékeny és nehéz időszakot. A friss szülők sok nehéz, stresszes helyzetet elkerülhetnek, illetve sokkal hamarabb tudnak szakszerű segítséget kérni. A sikeres szülő más életterületen is nagyobb valószínűséggel érzi kompetensnek magát.

Tudtad, hogy az alváshiány és a munkahelyi teljesítmény között
szintén nagyon szoros kapcsolat van?

Márpedig sok szülő akár évekig is súlyos alvásdeficittel küzd. Éjjel, alvás közben az agyban „nagytakarítás” folyik, az u.n. liquor – az agy- és gerincvelőfolyadék keringése – átöblíti az agyat, hogy a napi tevékenységek, életfunkciók és a gondolkozás közben keletkezett fehérje-hulladékot eltávolítsa. Elégtelen alvás következtében azonban ezek a fehérjék felhalmozódnak, és ettől ködös lesz a gondolkozás, romlik a memória és a tájékozódás, és súlyos esetekben szédüléssel jár. A folyamatos alváshiány tehát csökkenti az éberséget, a tanulási képességet, a figyelmet és a reakcióidőt, ami negatívan befolyásolja a munkavégzést és az együttműködési készséget. Az alváshiány miatt nő az egészségügyi problémák kockázata, mint például a cukorbetegség, az elhízás és a szívbetegségek előfordulása. 

A tavaszi óraátállításkor, amikor csupán egy órával alszunk kevesebbet, 21%-kal nő a balesetek, 20%-kal az öngyilkosságok és 24%-kal a szívinfarktusok száma. 

Az az apuka sem tud hatékonyan dolgozni, akit kimerült párja napi hússzor hív fel a munkahelyén.

A mentális egészség támogatása így megtérülő befektetés nem csak egyéni szinten, de a munkáltatók számára is. A mentális egészség javítása növeli a munkavállalók hatékonyságát és produktivitását, csökkenti a hiányzást és a fluktuációt. Az alacsonyabb fluktuáció csökkenti az új munkavállalók felvételének és betanításának költségeit. Ez pedig számottevő költség minden cég költségvetésében. A támogató munkahelyi légkör javítja az alkalmazottak elégedettségét és motivációját, ami hosszú távon növeli a munkavállalói lojalitást. 

A PwC 2023-as munkavállalói preferencia felmérése szerint felértékelődtek a humán szempontok a munkavállalók körében. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi inflációs környezetben a nem anyagi jellegű juttatásoknak nagyobb értéke lett. A nagyfokú bizonytalanság azt is magával hozta, hogy az egyéni megküzdés helyett nagyobb hangsúlyt kap az egymásra támaszkodás, a vezetői hozzáállás és a gondoskodó attitűd. A munkáltatóknak egyre inkább meg kell különböztetni magukat, és egyéni ajánlatot kínálni a munkavállalóknak.

Az ESG (Environmental, Social and Governance) szabályozás célja a vállalatok mindennapi tevékenységében rejlő nem pénzügyi kockázatok és lehetőségek nyomon követése. Az elmúlt években egyértelműen bebizonyosodott, hogy a kockázati tényezők is gyorsan változnak, de a lehetőségek is végtelenek. A korábbi adományozás és társadalmi munka már nem lesz elegendő! A programok és intézkedések hatásának ráadásul mérhető változásokat kell eredményezniük. Tehát nem elégséges egy általánosan elérhető tréning – mint azt a fenti brit példa is jól illusztrálja. Az új szabályozás 2024-tól gyökeres változásokat hoz minden magyar cég számára is az ESG szabályozásban. 

Az ESG kérdésben a hazai munkáltatók nagy része nem olyan rég még csak a környezetvédelmet tekintette elvárásnak, és a többség nem foglalkozott a munkavállalói jólléttel. A munkavállalói jóllét-programok leggyakoribb témái az időmenedzsment, a stressz és a munka-magánélet egyensúly kérdései, valamint a csapatmunka fejlesztése. Itt az idő másképp gondolkozni! Célzott, személyre szóló, hatékony programokra van szükség.

Mi a leghatékonyabb módja
a fiatal, munkavállaló szülők támogatásának?

Ha felkészítjük őket a szülővé válás örömeire és nehézségeire… 

Ha eszközöket és megfelelő mentális támogatást nyújtunk nekik.

Ha tisztában vannak az újszülöttek alvási szokásaival, és tudják, hogy az hogyan alakul az első 1-3 évben. 

Ha tisztában vannak vele, hogy a gyerekvállalást idealizálja a társadalom, és jó, ha tudják, hogy időnként bizony nagyon nehéz.

Hogy igen, lehet és érdemes rá készülni.

Ha tudják, hogy a gyermekvállalás egy normatív krízis, mert minden életterület megváltozik; olyan, mintha elköltöznénk Kínába.

Ha tisztában vannak vele, hogy mikor és kitől érdemes segítséget kérni, és hogy a gyereknevelés nem egy- vagy kétemberes feladat.

Ha tudják, hogy a segítség kérés nem kudarc, és nem azt jelenti, hogy rossz anyák vagy apák lennének.

És azzal is tisztában vannak, hogy nem kell szenvedni és feláldozniuk magukat, meg lehet élni örömmel is.

Ezért hoztuk létre a 6 alkalmas szülői szerepre felkészítő képzésünket, ahol ilyen és ehhez hasonló edukatív tartalmakat, és hatékony eszközöket adunk át a leendő szülőknek, hogy felkészülten érkezzenek az új életszakaszba.

A szülőségre való felkészülés fontos, mert segít megkönnyíteni az új élethelyzetbe való átmenetet, és támogatja a baba és a szülők egészségét és boldogságát. Ahhoz, hogy a szülők a gyermek valódi igényeire tudjanak reagálni, legfontosabb a szülői jóllét és kompetencia. A szülőségre való felkészülés sok szempontból szükséges! 

Nézd meg az erről szóló videónkat, ami a Promobox jóvoltából készült!

Fizikailag: a terhesség alatt és után fontos, hogy a szülők gondoskodjanak a testük egészségéről, táplálkozzanak jól, pihenjenek eleget, mozogjanak rendszeresen, és keressék fel az orvost vagy a védőnőt, ha bármilyen problémájuk van. A fizikai egészség javítja a lelkiállapotot, és segít elkerülni vagy kezelni a szövődményeket vagy a betegségeket.

Lelkileg: a szülőknek fontos, hogy felismerjék és elfogadják az érzéseiket, beszéljenek róluk a partnerükkel vagy másokkal, keressenek segítséget, ha szükséges, és tegyenek olyan dolgokat, amik örömet okoznak nekik. A lelki egészség segít a kapcsolatok ápolásában, a baba igényeinek megértésében és kielégítésében, és a szülői önbizalom erősítésében.

Pénzügyileg: a szülőség anyagi terhet is jelenthet, hiszen a baba ellátásához sok felszerelésre, ruhára, élelmiszerre és egyéb dologra van szükség. A szülőknek érdemes előre megtervezniük a költségvetésüket, tájékozódniuk a járandóságokról és támogatásokról, és spórolniuk vagy befektetniük, ha lehetséges. A pénzügyi tervezés segít elkerülni a felesleges kiadásokat, a tartozásokat és a konfliktusokat.

Szociálisan: a szülőség befolyásolhatja a szülők kapcsolatát egymással, a családjukkal, a barátaikkal és a munkahelyükkel. A szülőknek fontos, hogy kommunikáljanak az elvárásaikról, az igényeikről és a határaikról, tartsák meg a kapcsolatot a szeretteikkel és más szülőkkel, és keressenek egyensúlyt a munka és a magánélet között. A szociális támogatás segít megosztani az örömöket és a nehézségeket, tanulni mások tapasztalataiból, és kikapcsolódni a mindennapi rutinból.

Összefoglalva, a szülőségre való felkészülés fontos lépés az új életszakasz megkezdése előtt. A felkészülés nem jelenti azt, hogy mindenre választ kell találni vagy mindenre fel kell készülni. Inkább azt jelenti, hogy tudatosan foglalkozunk azokkal a területekkel, amelyeken változás áll be az életünkben, és keresünk olyan forrásokat és stratégiákat, amelyek segítenek alkalmazkodni és boldogulni. A szülőség egy folyamatos tanulási folyamat, amelyben mindig lesznek kihívások és meglepetések. De ha felkészülten vágunk bele, akkor könnyebben élvezhetjük az új családi élet minden pillanatát. Nagyon sokat segít a rugalmasság, kíváncsiság és a humor…

Szóval, ha azt gondoltad, hogy a szülőség csak egy újabb feladat a naptárban, akkor tévedsz. A szülőség egy csoda, egy ajándék, egy kaland. Önismeret. Tanulás. Új képességek elsajátítása. De ahhoz, hogy a fiatal szülők élvezhessék ezt a kalandot, érdemes felkészülniük rá. Aki otthon kompetens szülőnek érzi magát, sikeres a családi szerepében, az a munkahelyén is jobban teljesít. És mi segítünk ebben! 

A Vigyázz, kész, család! – szülők leszünk… tanfolyam nem egy unalmas előadás, hanem egy interaktív és szórakoztató program, ahol a leendő szülők játékosan tanulhatnak a szülésről, a babáról, és magukról; mégis nagyon fontos gyakorlati képességeket és eszközöket sajátítanak el, illetve olyan önismereti témákkal találkoznak, amik nagyban hozzájárulhatnak a sikeres megküzdéshez. A tanfolyamon olyan szakértőkkel találkozhatnak, akik maguk is szülők, és tudják, mire van szükségük. A tanfolyamon nem csak tanulnak, hanem barátokat is szerezhetnek, akikkel megoszthatják az örömöket és a félelmeiket, akik később megtartó közegként nagyon fontos szerepet játszanak majd.

A szülői felelősség nem abban áll, hogy sikerül-e jól ráadni a pelenkát a kisbabára, vagy hogy a hozzátáplálásnál a pürét vagy a BLW-t választjuk-e… a szülői felelősség valójában azt jelenti, hogy tudjuk milyen viselkedési, érzelmi és gondolati mintákat adunk át következő generációnak! Hogy tudunk jól szeretni…

Ajánlatot kérek!